torsdag 2 februari 2012

Kvällsbak!

Min bärkaka :-) superenkel att baka och så himla god. Tycker min mamma åtminstone! Nu står två bröd i ugnen och under tiden är det dags för dammsugning och annat boring crap.


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det är inget nyttigt recept Camilla! Haha.

      125 g smör
      1,5 dl strösocker
      2 dl vetemjöl
      1,5 tsk bakpulver
      1 nypa salt
      1 ekologiskt ägg
      2 dl färska bär (eller frysta)
      1 msk vetemjöl
      Smör och ströbröd till formen

      Sätt ugnen på 175 c (varmluftsugn). Smält smör och socker och koka på svag värme i någon minut. Låt svalna.
      Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i smöret och sockret. Tillsätt ägget.
      Smöra & bröda en ugnsform (jag gör alltid dubbel sats och gör det i en stor pajform). Häll i smeten i formen och lägg i valfria bär! (tips är att använda mer bär än vad som står i receptet). Ta en sil och strö över lite mjöl över bären så att de inte bränns i ugnen.

      Som sagt, detta är inget nyttigt recept men det är så FRUKTANSVÄRT gott och går alltid hem när man ska bjuda på folk :) värt att vara onyttig för om man säger så, haha.

      Radera