Min bärkaka :-) superenkel att baka och så himla god. Tycker min mamma åtminstone! Nu står två bröd i ugnen och under tiden är det dags för dammsugning och annat boring crap.
125 g smör 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 nypa salt 1 ekologiskt ägg 2 dl färska bär (eller frysta) 1 msk vetemjöl Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 c (varmluftsugn). Smält smör och socker och koka på svag värme i någon minut. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i smöret och sockret. Tillsätt ägget. Smöra & bröda en ugnsform (jag gör alltid dubbel sats och gör det i en stor pajform). Häll i smeten i formen och lägg i valfria bär! (tips är att använda mer bär än vad som står i receptet). Ta en sil och strö över lite mjöl över bären så att de inte bränns i ugnen.
Som sagt, detta är inget nyttigt recept men det är så FRUKTANSVÄRT gott och går alltid hem när man ska bjuda på folk :) värt att vara onyttig för om man säger så, haha.
blev nyfiken på recept? :P
SvaraRaderaDet är inget nyttigt recept Camilla! Haha.
Radera125 g smör
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ekologiskt ägg
2 dl färska bär (eller frysta)
1 msk vetemjöl
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 c (varmluftsugn). Smält smör och socker och koka på svag värme i någon minut. Låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i smöret och sockret. Tillsätt ägget.
Smöra & bröda en ugnsform (jag gör alltid dubbel sats och gör det i en stor pajform). Häll i smeten i formen och lägg i valfria bär! (tips är att använda mer bär än vad som står i receptet). Ta en sil och strö över lite mjöl över bären så att de inte bränns i ugnen.
Som sagt, detta är inget nyttigt recept men det är så FRUKTANSVÄRT gott och går alltid hem när man ska bjuda på folk :) värt att vara onyttig för om man säger så, haha.