FY FAN SÄGER JAG. Fy fan. Den där Jillian ska verkligen ha cred för att hon får en att svettas som ett as. Helt sjukt. Jag blir bättre på passet. Vigare. Benen går högre upp. Fingrarna kan ta sig längre ner i vissa lägen. Jag orkar mer. Behöver inte pausa lika mycket. Klarade i princip alla övningar idag förutom en. Detta passet ger mig mycket mer konditionsmässigt än boxpasset men sen å andra sidan så är det riktigt kul att komma iväg på måndagskvällarna och träna med Caroline. Jag känner dock att jag inte kan köra på baspasset mycket längre till eftersom att då kommer jag förmodligen stå stilla.
Min kära darling Paula bad om receptet till de goda barsen som jag gjorde igår så jag tänkte slänga in det här! Here goes
1 dl havregryn (fiberrika)
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl blandade nötter (jag tog hasselnöt bara)
1 dl torkade aprikoser
2 msk linfrön
Rivet skal från en citron (fanns inte hemma så jag tog lite citronsaft, funkade bra!)
1 msk honung
2 äggvitor
80 g mörk choklad (kan ju hoppas över om man vill minska på kalorierna men jag tog i alla fall 70% choklad med hallonsmak och smälte över barsen)
Sätt ugnen på 125 grader. Mixa alla ingredienser, utom choklad, i en mixer (detta funkade inte superbra för mig trots att jag har en stor OBH Nordicamixer. Det blev ingen "smet" som det skulle bli, vissa nötter mixades inte så jag fick krossa och hacka lite för hand med). Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till ca 1 cm tjock platta. Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter. Låt kakan svalna ordentligt i kylskåp. Häll smält choklad över den kalla kakan och låt stelna i kylen igen. Skär i lagom stora portionsbitar (jag fick ut 6 stycken).
Kommentar: Barsen blev inte superkrispiga som de i affären, jag tror att man behöver socker för att åstadkomma den konsistensen vilket jag vägrar ha i mina. Men de blev lika goda för det!
Tack snäckan! Det såg mumsigt ut.. :)
SvaraRaderaNo biggie, honey! :) Hoppas dom blir bra! <3
Radera